Ontbijt op bed en veel rijden - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu Ontbijt op bed en veel rijden - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu

Ontbijt op bed en veel rijden

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Claudia, Erik, Myrthe en Mees

22 December 2008 | Canada, Ottawa

Gisteravond in bed tv gekeken en genoten van een paar kerstfilms. Heerlijk gewoon. De films te volgen zonder ondertiteling valt nog wel mee. Niks leuker dan onder je warme deken te liggen en tv te kijken.
Nacht was weer..... hoe zal ik het zeggen, onrustig. Op een gegeven moment was ik Eriks gezaag ZO zat dat ik hem dreigde naar buiten te gooien, in de sneeuw. Grrrrrrrrrr.
Vanochtend toch weer rond half 8 wakker. Myrthe en ik hadden totaal geen zin om op te staan. Buiten sneeuwde het en onze bedden waren nog heerlijk warm.
Erik en Mees boden aan ontbijt mee te brengen en daar konden wij dames ons goed in vinden. Tot onze blijdschap werden de Gilmore Girls uitgezonden. Dus genoten wij van onze french toast, bagel met creamcheese en thee op bed. Buiten sneeuwde het, dus dan is ons bedje nog twee keer zo warm.
Het belangrijkste: met Mees gaat het vandaag gewoon goed. Ging het gisteren al, maar ik krijg natuurlijk veel berichtjes over Mees. Hij was gisteren al fit en dat is hij vandaag ook gebleven. Waarom hij nu is flauw gevallen, we weten het echt niet. Want buiten koude voeten had Mees het niet koud. Als we terug in Nederland zijn zullen we daar toch 's naar laten kijken.
Dan vragen mensen ook vaak hoe dat nou hier zit met het weer.
Wat ik wel heerlijk vind: het is nu winter, dus je hébt hier ook winter. Niet van die pieswinters zoals in Nederland. Als ik dan hoor dat het thuis +9 graden is en veel regent dan waardeer ik dit klimaat toch meer. En als je je goed kleedt op deze kou dan heb je nergens last van. Nou ja, bijna nergens van dan.
In de loop van de ochtend hebben wij ons op weg gemaakt terug naar Conestogo. Verschillende weerberichten geluisterd, maar de weg was safe. Erik en Mees hadden wel enige moeite de auto sneeuwvrij te krijgen want daar lag een flinke laag op.
Ook de wegen waren allesbehalve vrij. Je moest echt door een dikke laag sneeuw ploegen, maar dat lukte vrij aardig. Vanaf Orillia konden we weer een highway rijden die grotendeels geruimd was. Wat oponthoud tot Barry, maar daarna konden we doorrijden tot ons kerkje.
Wat boodschappen doen, zelf koken en aansluitend neerploffen. Erik zijn afspraak voor morgen voorbereiden, Myrthe aan het gamen en Mees en ik kijken een film.
Niks bijzonders dus vandaag.

• 22 December 2008 - 06:45

Gonny:

hallo luitjes.
    Wat heerlijk al die verhalen van jullie,vooral over al die sneeuw en kou.
    Het is hier nu 7.30u 'smorgens en ik ben al zo vroeg op omdat ik wakker werd van de warmte en ik heb 2 ramen op de slaapkamer open.
    Kun je je voorstellen hoe lauw het weer hier is.
    Niks aan he.
    Gelukkig dat het weer beter met Mees gaat,hij heeft misschien een lage bloeddruk komt veel voor bij pubers.Ik zelf viel op die leeftijd ook 'smorgens vaker flauw en Ellen en Mieke hebben ook lage bloeddruk en duizeligheid.
    Laat hem maar veel dropjes eten .
    Veel plezier en tot het volgende bericht.
    groetjes uit Schinveld

• 22 December 2008 - 08:11

Edwin:

Het ziet er heerlijk uit met die sneeuw! En gelukkig zijn de wegen nogal breed, dus denk ik niet dat jullie echt veel problemen met rijden hebben gehad.

Ja, Claudia, hier is het nu 7 graden, maar ze hebben voor de kerst meer kou gemeld (misschien sneeuw, maar ik hoop het niet: wij rijden nog naar het noorden met de kerst en ik heb geen zin om in de Ardennen vast te zitten).

Heel veel groeten aan jullie allemaal (en kun je misschien aan Myrthe vragen of ze me wil schrijven hoe zij de vakantie vindt? Ik ben er heel benieuwd naar),

Edwin

• 22 December 2008 - 12:03

Marie-Claire:

Een rustig dagje dus. Ook wel eens fijn.Wij zijn aan het voorbereiden voor onze vakantie. Vanochtend de winterbanden op de auto en Frank heeft al geoefend met de sneeuwkettingen. Die hebben we met de vorige auto nooit nodig gehad maar kunnen nu toch wel handig zijn. Er ligt in elk geval heel veel sneeuw.
    We vertrekken vrijdagochtend vroeg dus tot die tijd kan ik nog schrijven. Veel liefs uit Veldhoven.

• 22 December 2008 - 14:08

Jolanda:

Blij om te lezen dat het met Mees weer goed gaat.
    Ja de winters zijn inderdaad wel even wat anders dan in Nederland.
    Wij hebben het ook prima naar onze zin.
    Ook hier heel koud en veel sneeuw; maar wat je zegt; als je je goed kleedt is het prima te doen.
    Veel plezier vandaag.
    Tot horens
    Jolanda

• 22 December 2008 - 14:53

Virginie:

Hoi Claudia en co,
    Om niet alleen maar een dagelijkse meelezer te zijn, dit berichtje!

Iedere dag weer kijk ik uit naar jullie verhaal en zeker ook foto's, het lijkt wel alsof ik een serie volg!!

Zo te lezen hebben jullie een fijne tijd daar in de sneeuw! Zeker een stuk mooier dan hier op het moment!

Geniet er nog van, en alvast hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2009!!

Liefs
    Virginie
    Zuid-Limburg

• 22 December 2008 - 21:09

Wil:

fijn dat mees weer helemaal ok. is.inderdaad veel sneeuw bij jullie. als je zo hoort hoeveel overlast ze in amerika hebben door de kou dan valt dat bij jullie gelukkig nog mee. heerlijk die ontbijtjes op bed.zal het piet eens laten lezen. liefs wil