Toronto
Door: Mees en Erik
Blijf op de hoogte en volg Claudia, Erik, Myrthe en Mees
16 December 2008 | Canada, Ottawa
als jullie willen weten hoe het verder is nou het gaat best goed
maar jullie willen vast weten waar we naar toe zijn geweest
nou we waren in de hoogste toren ter wereld geweest
maar niet alleen dat we gingen ook daar zelfs eten
en er kwam een trein langs van wel 160 wagons zeker twee kilometer lang
en ik had nog een souveniertje gekocht een beeldje van de toren
maar verder gaat alles goed
en het huis is ook leuk
het is echt kei groot
groetjes mees uit CANADA
Inderdaad, Toronto stond vandaag op de rol.
Een errug grote stad met zo'n 2,6 miljoen inwoners. Meer dan het dubbele trouwens als je de Greater Toronto Area bekijkt.
Aardig weetje: de stad heeft een enorme etnische diversiteit en wordt tegelijkertijd vaak één van de meest leefbare steden ter wereld genoemd. Redenen: de hoge welvaart, de schone leefomgeving en de lage misdaadcijfers. Met de groeten aan meneer Wilders.
Bekendste gebouw: de CN-tower natuurlijk.
Daar hebben we vanmiddag op 350 meter hoogte gelunchd in het restaurant dat langzaam ronddraait. Wel cool!
Vanochtend had ik een meeting downtown. Claudia en de kids heb ik op een straathoek afgezet en na mijn overleg vervolgens voor de deur van het Eaton Centre (een giga shopping mall) weer opgepikt. Van daaruit dus naar de CN Tower en vervolgens door het centrum gelopen. Welk indrukwekkend tussen al die wolkenkrabbers in het financiële centrum. Moeilijk voor te stellen welke slachtingen binnen de muren van die dure gebouwen de afgelopen weken hebben plaatsgevonden.
We zijn even wezen kijken bij de ijsbaan die ze rond deze tijd altijd aanleggen naar de oude City Hall. Inclusief reuze kerstboom. Wel heel sfeervol.
Overigens, de volgende trip naar hier staat alweer gepland. Mijn bespreking vanochtend was onder meer bedoeld om de globale inhoud van mijn voordracht door te nemen die ik op 12 maart in Peterborough (ongeveer 1,5 uur ten Oosten van Toronto) zal geven. Heel leuk en prima exposure natuurlijk voor Erikje International Inc. En bovendien betaald. Ook niet onbelangrijk.
Ik zal het abonnement van dit blog maar alvast verlengen...
En néé Peggy, ik ga niet weer uitleggen wat ik doe. Dat kan ik de andere lezers niet aandoen want dat heb ik al een keer eerder op deze pagina's uit de doeken gedaan. Het moet hier wel een beetje gezellig blijven natuurlijk... ;-) Maar je bent altijd welkom op de koffie!!!
Morgen gaat Claudia alleen op stap met de kids.
Ik zit de hele dag in Guelph en Toronto en het leek ons dan toch wel handig om voor Claudia een eigen auto te huren voor die dag. Anders kom je hier helemaal niet van de plek. Ben benieuwd welke indrukken ze weer gaan opdoen.
Inmiddels is het hier gaan sneeuwen. We zijn benieuwd hoe het er morgenochtend uitziet.
17 December 2008 - 03:09
Jolanda:
Wow dat is hoog; ik wordt al misselijk als ik er naar kijk ..haha
Ben benieuwd naar de avonturen van morgen Claudia; waar ga je naartoe met de kinderen?
Hier verwachten ze morgen ook sneeuw; we zullen eens kijken wie de meeste sneeuw gaat krijgen.
Tot morgen
Jolanda
17 December 2008 - 03:49
Saskia:
Hee, kom toevallig even kijken. Ik heb dit keer geen update mailtje gekregen. Leuke foto's weer. Lekker he, die Starbucks. Welk smaakje hadden jullie. Ik ben ze allemaal aan het uitproberen ;). Veel plezier morgen. -
17 December 2008 - 04:33
Gaby :
... das Taubenphoto ist bestimmt für mich....?
Liebe Grüße,
Gaby -
17 December 2008 - 06:08
Saskia:
Berichtje nou wel gekregen. En vanmiddag ook jullie kaart. Bedankt. -
17 December 2008 - 07:19
Diane:
Jemig krijg ter plekke hoogtevrees bij het zien van de foto's genomen in de CN-tower. Niets voor mij hoor. Maar voor de rest volgens mij een zeer indrukwekkende stad. Fijn Erik dat de zaken zo voorspoedig verlopen, zeker in deze tijd.
groetjes Diane -
17 December 2008 - 09:27
Edwin:
Zeg, was het niet akelijk om door de glazen vloer in de toren naar beneden te kijken? En hoe vonden jullie Toronto? Ik vond het een heerlijke stad. Ben benieuwd wanneer ik jullie mag komen bezoeken daar in de buurt! -
17 December 2008 - 09:57
Tessa:
Leuk om jullie verhalen te lezen! Wat hoog die toren!!! Ik zou niet durven om op zo'n glasplaat te staan....
Veel plezier nog!
Liefs -
17 December 2008 - 12:47
Wil:
hee, leuke stad toronto,zie nog weinig sneeuw. en waar blijven die sledehonden nou?zou voor geen geld op zo'n glazen plaat gaan staan myrthe, en wat een zalig gezicht met die starbucks bekers in jullie handen. geniet er van. liefs wil -
17 December 2008 - 12:55
Sjis:
Hier ben ik dan eindelijk hallo Boppers wat een wolkenkrabber niks voor mij zou alleen maar hard gillen.Zo te lezen hebben jullie het oergezellig leuke fotoos gezellig die sneeuw hier is het allemaal niks met het weer -
17 December 2008 - 13:25
Maria:
Bedankt voor de mooie kaart!! Het lukt nog niet erg met het bellen he, ik heb jullie een sms gestuurd maar zeker niet gehad (erg irritant) Ik ga zo nog maar ff een poging wagen... wat zijn de plannen vandaag??? -
17 December 2008 - 13:43
Elles:
Hoi hoi ik moet jullie logboek nog lezen,ik heb een nieuwe email adres dus vandaar dat ik niet op de hoogte ben v jullie belevenissen.
groetjes elles -
vandaag wiskunde
helaas(net als ik)een 4.8(had ik ook :( ) -
17 December 2008 - 19:42
Brigitte:
Wat een leuke reis.Wat hebben jullie al veel gezien.Ik hoop dat het morgen ook in Nuenen gaat sneeuwen tijdens onze kersttocht.
Veel plezier morgen.Goed idee Papa vergaderen en jullie iets leuks doen.
Groetjes uit Nuenen van Juf Brigitte en alle andere juffies en meesters.