Een eigen auto en effe er op uit! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu Een eigen auto en effe er op uit! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu

Een eigen auto en effe er op uit!

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Claudia, Erik, Myrthe en Mees

18 December 2008 | Canada, Ottawa

Het heeft gesneeuwd!!!
Eindelijk is de wereld om ons heen weer wit. Mees is gaan meten: er ligt een pak sneeuw van 7 tot 10 cm. Vinden wij natuurlijk al kei-veel, in Nederland heb je 7-10 cm regen per dag! Dit is dus vele malen mooier!
Eerst even skypen met het thuisfront want meestal zijn wij in de loop van de dag weg, waardoor er later geen tijd meer is. Nou ja tijd wel, maar dan ligt in Nederland iedereen in zijn bed. Ook nog met Tjits gesproken die ons ervan verzekerde dat het met de hondjes heel goed ging. Wist ik ook wel, ben onwijs blij met Femmie en Bertus in huis, maar toch, om nog eens van iemand te horen die onze honden door en door kent dat het goed gaat is extra zo fijn.
Missen doe ik ze wel onze harige monsters! Raar om zonder honden te zijn en ik kijk er nu al naar uit om ze weer te zien!

Rond negen uur zijn Erik, Mees en ik naar Waterloo gereden (Myrthe lag nog in bed) om mijn auto op te halen.
Erik is de hele dag weg en pas laat thuis. Zonder auto is het hier gewoon afzien. Conestogo is wel grappig, maar niet meer dan dat. Buiten dat koffiehuisje waar we de eerste dag waren is er alleen nog een dierenwinkel, een school, een restaurant en nog een drietal andere kleine winkels met sieraden en ander spul, maar that's it.
Voor boodschappen moet je echt de andere kant uit. Of naar Waterloo of naar Elmira. In Elmira heb je ook verschillende winkels bij elkaar liggen. Verder is het een gehucht, maar wel met een aantal winkels.
Mees en ik hebben mijn nieuwe auto bewonderd (één of ander Nissangeval) en vertrokken samen weer terug naar ons vakantiehuis. Best spannend want ik was benieuwd of we de weg zouden vinden. Eerst gestopt bij de Starbucks om zoals echte Canadezen koffie te halen, in ons geval dan warme chocolade melk. Zoooooooo lekker van de Starbucks. Vond dat ik dit al heel geroutineerd bestelde, maar........ging de fout in. Bestelde drie medium, maar bij Starbucks heet dat "grande" Balen, deed ik net zo mijn best om lekker "local" te wezen. Volgende keer beter. Mees en ik glibberen over de parkeerplaats terug naar de auto. Gelukkig had ik Mees bij me, want eerlijk gezegd, na een relatie van 5 minuten met mijn nieuwe auto had ik hem toch echt niet terug herkend, zeker omdat er totaal geen sfeer in zat (sfeer is bij ons een ander woord voor de zooi die in onze auto's ligt). En geloof me, onze auto's thuis barsten van de sfeer, dus je weet gelijk welke auto je eigen is.
Mees herkende de auto ook zonder sfeer!

Thuis was Myrthe al op en blij met de hot chocolate van de Starbucks. Samen ontbijten met Bagels en poptarts, vervolgens Myrthe nog haar Hyves bijwerken, Mees gamen en ik nog skypen werd het tijd om een plan voor de dag te maken.
Myrthe en Mees bedachten een sneeuwballen gevecht te houden en vertrokken "eventjes" naar buiten. Anderhalf uur kwamen zij weer binnen. Hadden van alles gebouwd met de sneeuw, elkaar bekogeld en genoten van het zonnetje dat op dat moment scheen.
We besloten om richting Orangeville te rijden om een beter idee van de omgeving te krijgen. Rond kwart voor 2 kwamen we eindelijk in de startblokken. Erik had de TomTom mee, ik een aantal kaarten en MeesMees en MyrtheMyrthe. Ook niet slecht.
Het eerste stuk was afgesproken dat Mees zou navigeren. Ging lang niet verkeerd hoewel halverwege bleek dat we niet echt daar uitkwamen waar we wilden. Dan geruild en Myrthe op de navigatiestoel. Zij had gelijk door dat al die nummertjes op de kaart iets te maken hadden met die kleine nummerbordjes langs de weg. En eerlijk is eerlijk, zij gidste ons zo naar Orangeville.
De omgeving voor Orangeville veranderde. Het landschap werd mooier en ook toen wij het stadje binnen reden hadden we er een positief gevoel bij. Het zag er allemaal heel vriendelijk verzorgd uit. Wel effe anders dan Waterloo.
Aangezien we aan de late kant waren besloten we alleen maar een hapje te eten en op tijd weer terug te rijden. Tussen Waterloo en Orangeville kom je amper iets tegen van dorpen, mensen, tankstations of andere gelegenheden waar je iets levends kunt verwachten en ik wilde niet in het donker verdwalen. Behalve dat je er niets tegenkomt verwacht ik ook dat het dan ook stik en stik donker zal zijn. En om dan niet te weten waar we naar toe moeten, niet zo handig.
Gelukkig verliep het deze keer wat soepeler, zeker als je weet waar je op moet letten. Onderweg nog een paar enorm grote herten gezien en gelukkig op tijd thuis voor het donker.
Maar ik ben toch blij dat we vandaag naar Orangeville gereden zijn. Dat is toch het dorp wat we uitgekozen hebben om eventueel te gaan wonen. Erik is er nu twee keer geweest, ik probeer zoveel mogelijk info te verzamelen en verder vragen we Dennis en Maria het hemd van het lijf. En toen ik vandaag Orangeville inreed leek het alsof ik het inderdaad al een beetje kende.
Morgen gaan we er weer naar toe. Eerst een afspraak bij de plaatselijke highschool en daarna naar een stoeterij met Rocky Mountain Horses en daarna eindelijk Maria en Dennis ontmoeten! De school is natuurlijk belangrijk ivm Myrthe, om een idee te krijgen wat op haar en ons afkomt bij een eventuele verhuizing. De stoeterij omdat we willen weten hoe dat hier zit met paarden, daarbij leek het ras ons wel leuk omdat het net als onze IJslandse paarden, gangenpaarden zijn.
Vrijdag gaan we naar de basisschool voor Mees. De bs had al aangeboden dat Mees een dagje mocht meelopen, maar dat zag Mees niet zitten en daarbij vond hij het idee bezopen om in je vakantie naar school te gaan. Hij vergeet gemakshalve maar dat hij officieel nu ook op school had moeten zitten. Maar dat hij het eng vindt, dat kan ik me voorstellen.

En Erik? Die was de hele dag aan het werk. Of hij nog puf heeft om iets te schrijven, geen idee, anders moeten jullie het met mijn versie doen. Weinig foto's gemaakt vandaag. Zat helaas zelf achter het stuur. Alleen een paar van de sneeuw hier.
Tot morgen!

• 18 December 2008 - 03:26

Florie:

hoi hoi,
    Nou dat kinkt allemaal goed.
    Kids lekker aan het spelen in de sneeuw! Hier ligt er ook veel sneeuw en er komt nog meer aan de komende dagen . Pfff.
    nou geniet maar van Canada!
    groetjes uit de VS
    Florie

• 18 December 2008 - 03:45

Dennis:

Heey, we zagen vandaag iemand aan de verkeerde kant van de weg rijden halverwege de middag. Ik durf het bijna niet te vragen.....

:-)

Tot morgen :-)

• 18 December 2008 - 03:47

Claudia, Erik, Myrthe En Mees Duijsens:

nou nee, in de sloppen van O zijn we niet geweest, we wisten dat je niet thuis was....

• 18 December 2008 - 04:13

Saskia:

Ik heb het op wikepedia even nagekeken, maar het schoolsysteem is toch wat anders dan het systeem hier in de US, maar het schijnt per provincie ook weer te verschillen. Ik ben benieuwd hoe M&M de scholen vinden.

• 18 December 2008 - 07:14

Jeroen:

Hi guys,

Leuk om mee te lezen. Moet nu rennen maar later meer.
    Veel plezier daar, Jeroen

PS
    Sjmall, wirk nit tse hel.

• 18 December 2008 - 07:25

Esther:

Wauw... wat een sneeuw!!
    En wat spannend voor M&M bij de scholen te gaan kijken. Ik wens jullie heel veel plezier vandaag! Ben ook benieuwd naar jullie ervaring met de stoeterij.

• 18 December 2008 - 07:27

Willemijn:

Hoi!
    Zo te horen hebben jullie het daar wel naar de zin. Veel plezier met scholen kijken! Reurt en ik vertrekken eind maart naar Schotland! Echt spannend, maar we hebben er erg veel zin in. Ik spreek jullie wel weer als jullie weer in NL zijn!
    Geniet er van daar!
    Groetjes Willemijn

• 18 December 2008 - 08:01

Ilona:

Hoi allemaal,

Ik leef heel erg mee met alle leuke avonturen die jullie daar beleven. Ik zie het ook al helemaal voor me hoe Mees reageert op het moment dat je voorstelt om in de vakantie naar school toe te gaan!! Als ik het goed begrijp hebben jullie het enorm naar jullie zin daar in Canada?! En wat betreft die sneeuw, ben wel een beetje jaloers... Misschien kun je wat meenemen als jullie terug komen?!
    Ik ga vandaag en morgen nog even genieten van mijn (voorlopig) laatste dagen op de Nieuwe Linde, 't zal niet mee gaan vallen....

Veel plezier nog daar!

Groetjes Ilona

• 18 December 2008 - 09:07

Marie-Claire:

Hoi, even een kort berichtje uit Veldhoven. Ik heb even snel op internet gekeken naar Orangeville en het ziet er inderdaad heel leuk uit. Wat ik dan zo snel kan zien op de foto's natuurlijk. Ben benieuwd hoe het op de scholen is. Maar dat lezen we morgen weer :)
    Veel plezier !

• 18 December 2008 - 10:07

Diane:

Fijn dat je zo'n goed m&m systeem hebt als navigatie, kom je tenminste toch nog op de plek die je in gedachte had. Ik ben erg benieuwd naar dat Orangeville dus lekker veel foto's maken zodat wij ook een idee krijgen over jullie "toekomstige" woonplek.

groetjes diane

• 18 December 2008 - 11:21

Ellen:

Hi,
    het klinkt heerlijk daar bij jullie!
    En wat een spannende plannen hebben jullie, scholen kijken! Ben heel benieuwd! Succes!
    Liefs

• 18 December 2008 - 11:27

Edwin:

Ach Meezeman, was je zo moe dat je op de bank in slaap bent gevallen? (Geweldige foto's, Claud)Hopelijk heb je de weg naar bed nog weten te vinden. En waarom ga je niet gezellig een ochtend met die kinderen in Canada naar school? Kun je ook meteen zien hoe het daar aan toe gaat (zou ikzelf wel leuk vinden, om naar school te gaan en niet echt hoeven te leren, maar gewoon nieuwsgierig te kijken hoe die andere kinderen zoal doen).

Hebben jullie ook al een echte sneeuwman gemaakt (niet zo'n miezerige met dat beetje sneeuw dat we in november hadden, maar een echt grote)?

Ik hoor/lees morgen wel weer hoe het verder gaat.

Veel plezier,
    Edwin

• 18 December 2008 - 17:05

Wil:

hoi.mees ik vind jouw jas zo leuk.ruilen?wil ook wel wat van die sneeuw daar. en eerlijk is eerlijk ik zou ook niet naar school gaan als het niet perse hoefde! morgen barsten bij ons de vakanties los. heerlijk.
    xx wil

• 18 December 2008 - 23:05

Ans:

Hoi Mees ( en je fam. natuurlijk)
    Als ik jou was zou ik ook niet naar een school gaan kijken als ik op vakantie was. Weet je dat ik -als ik op vakantie ben- bij het bijna zien van een school altijd een andere kant op keek vroeger. Nu vind ik het wel eens leuk om te zien hoe het in andwee landen er aan toe gaat. maar dan alleen als de kinderen over straat gaan in een uniform. Ja ook dat komt nog voor. Vanavond hadden we een kersttocht met de kinderen van de school. Hartstikke leuk en gezellig was het. Maar in de sneeuw zijn lijkt me ook super. Groetjes voor jullie allemaal.