I'm a local! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu I'm a local! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu

I'm a local!

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Claudia, Erik, Myrthe en Mees

16 December 2008 | Canada, Ottawa

Yes yes, ik word aangezien voor een echte Canadese!!
Hoe dat zo kwam?
Myrthe, Mees en ik waren op weg "downtown" Conestogo. Stonden teleurgesteld voor de plaatselijke dierenwinkel te kijken want deze is maandags gesloten. Net nu wij een heel leuk jasje voor Digger in de etalage hadden gezien! Maar niet getreurd, de winkel gaat morgen weer open.
Terwijl we met elkaar overleggen hoe verder stopt er een auto. Zo'n stoere ruige pick-up met een bebaarde meneer er in. " Hey Miss, is this the way to Salem?". Blijkbaar zag ik er zo uit dat ik wist waar de weg naar Salem was!!! Helaas was ik zo dom om toe te geven dat ik toerist was maar dacht te weten dat hij rechts naar Salem moest. Achteraf klopte het nog ook!!! Ikke helemaal blij!

Maar laat ik bij het begin beginnen.
Vanochtend waren we allemaal weer vroeg wakker. Hebben deze keer toch meer last van jetlag dan anders. Erik moest er vroeg uit want hij had een breakfast meeting in Waterloo, maar wij waren van plan om lekker uit te slapen. Wilde niet lukken.
Na Erik vrolijk uitgezwaaid te hebben ("have a nice day honey") hebben wij eerst eens op ons gemak ontbeten, mails gelezen en alle berichtjes bewonderd die we al op ons eerste posting hadden. Mees is zeker verguld met al zijn persoonlijk boodschappen van Simon, Wouter en juf Ans en juf Marianne! Heel hartelijk dank hiervoor. Mees zal binnenkort zeker zelf eens een berichtje schrijven.
Aangezien het regende had niemand van ons haast om in de kleren te komen. Het weer viel tegen. Temperatuur wel prettig, maar sneeuw smolt en regen kwam er voor in de plaats.
Aan het eind van de ochtend was het droog en maakten wij ons op pad. Voelden ons wel een beetje raar want er liep verder geen hond op straat (wel eekhoorns). Zagen links en rechts kranten in plastic op de stoep liggen die nog niet opgehaald waren. Leek Mees wel gaaf om hier krantenjongen te zijn. In plaats van de krant in de brievenbus te stoppen, gooi je die bij mensen op de stoep of zelfs tegen het huis aan.
In het dorp is een dierenwinkel met designspullen voor honden en katten. Helaas was deze zoals ik al zei dicht, dus togen we verder naar dat leuke koffiehuisje. Van binnen was het nog sfeervoller als buiten, alleen de eigenaresse kei-chaggie. Zijn we niet gewend van Canadezen. Normaal gesproken wordt je altijd heel enthousiast onthaalt. Deze mevrouw zei niet meer als noodzakelijk en een glimlach kon er niet vanaf.
We besloten alledrie een turkey-sandwich te nemen, is altijd safe...... Terwijl onze boterhammen werden gemaakt konden we in het winkeltje rondkijken. Ineens drong de lucht van knoflook mijn neus binnen en ik rende hals over kop terug naar de keuken. Voor de mensen die me niet zo goed kennen, ik kan absoluut niet tegen knoflook. Vroeg dus of dit er in zat, mevrouw wist het niet zeker, misschien in de dressing. Ik vroeg deze weg te laten, maar helaas pindakaas, de sandwich was in de maak en als ik wat anders wilde moest ik er gewoon voor betalen. Op zich logisch, maar het kwam er vrij bot uit..... Ben ik ook niet gewend in Canada.
Na de warme chocolademelk en de boterhammen voor de kids zijn we ook weer terug gegaan naar ons vakantiehuisje.
Erik had inmiddels gebeld dat hij na lunchtijd thuis zou zijn, dus daar hebben we vol spanning op gewacht.

Verder niks spannends te melden vanaf deze kant. 's Middags nog even naar Waterloo gereden op zoek naar warme spullen voor het weekend. De temperatuur zakt al flink en inmiddels is het niet meer plus 9, maar min 6 en begint het weer te sneeuwen.
Bijgaand nog wat foto's van zondag en vandaag. Gemaakt met Myrthes toestel om te voorkomen dat ik steeds met mijn eigen camera sjouw.

• 16 December 2008 - 06:27

Jari:

hoi iedereen
    leuk dat mama en ik nu gezellig jullie verhaaltjes kunnen lezen

maar ff iets anders myrthe heeft gister een 9 ofzoow gekregen voor biologie SO
    en vandaag (7:26) wiskunde terug
    ik zal straks wel bericht sturen als ik het weet

• 16 December 2008 - 07:07

Marije:

Wow Myrthe een 9 voor biologie, dat doe je goed!

Duijsentjes wat een heerlijke tijd voor jullie. Zo goed geschreven, ik geniet ervan! Mees ik wil ook een Tim Hortons, kun je er eentje meenemen? ;)

• 16 December 2008 - 07:24

Diane:

Wat jammer dat de sneeuw gesmolten is.
    En wat heerlijk om iedere ochtend jullie nieuwe avontuur te kunnen lezen

groetjes

• 16 December 2008 - 10:13

Gaby:

Wann können wir das Haus mieten.....
    Liebe Grüße - wir beneiden Euch um die gute Kaffee/Tee-Stube....

Gaby und Co.

• 16 December 2008 - 11:59

Ellen:

Jullie hondje mag kennelijk wel een jasje! Ik heb een poging gewaagd maar ik krijg het er niet door hier... Mijn husband wenst dan niet meer met de hond over straat te gaan...
    ;-)
    Veel plezier daar, jammer dat de sneeuw al weer weg is... Wat zijn de weersvoorspellingen?
    X

• 16 December 2008 - 12:03

Gerry:

Helemaal super om dagelijks even jullie dagboek te lezen. Zaaaalig..!! Heel veel succes en plezier!!

• 16 December 2008 - 12:05

Dennis:

Niet getreurd over de sneeuw, de lokale Pelleboer voorspelt meer dan voldoende sneeuw de komende dagen. Die witte kerst komt er wel :-)

We hoorden de voice mail van Eric vanmorgen, we bellen in de loop van de dag even terug :-)

• 16 December 2008 - 12:21

Claudia, Erik, Myrthe En Mees Duijsens:

Goeiemorgen allemaal!
    Jari bedankt voor het doorgeven van deze goeie punten. Altijd goed om te horen, zijn natuurlijk benieuwd naar de rest van jouw nieuws. Was al bang dat jullie geen internet hadden ivm de verbouwing.
    Helaas Ellen, ook Digger mag geen jasje! Alleen het kijken er naar is leuk, maar ons stoere hond aankleden, nee dat maar niet. Hoewel ze hier leuke kerstbroeken voor honden hebben. Wel zullen wij ze weer voorzien van een nieuw stoer riempje!

Liefs Claudia

• 16 December 2008 - 16:27

Edwin:

Jammer van de sneeuw. En geweldig dat Myrthe zo haar uitslagen in Canada kan nalezen.

Wat zijn de plannen voor de komende dagen? Gaan jullie ook nog naar "de grote stad"?

Tot morgen,
    Edwin

• 16 December 2008 - 17:52

Hester:

Ha lieve mensen,
    wat heerlijk dat jullie weer in je geliefde Canada zijn, geniet ervan en vast FIJNE FEESTDAGEN! groetjes
    Hester en kudde!

Ps volg jullie berichten!

• 16 December 2008 - 18:43

Wil:

wat ziet jullie kerkje er toch leuk uit.jullie gaan toch binnenkort met de hondenslede?lijkt me zooo leuk.gaaf nu al min 6 .het zal wel frisjes worden.
    wat lijkt het me toch een ruig land canada. al ijslanders gezien??
    liefs wil

• 27 December 2008 - 19:57

Hallo Luidtjes:

In het koude canada is van alles te zien en wij hoeven er niet naar toe.
    Het is allemaal prachtig vooral die bontmuts beslist doen Erik
    We wensen jullie alsnog mooie kerstdagen en een wel heel voorspoedig nieuwjaar toe.

Van het Tien en dr Piet