En nu dan, het verhaal van de reis! - Reisverslag uit Mulmur, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu En nu dan, het verhaal van de reis! - Reisverslag uit Mulmur, Canada van Claudia, Erik, Myrthe en Mees Duijsens - WaarBenJij.nu

En nu dan, het verhaal van de reis!

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Claudia, Erik, Myrthe en Mees

25 Oktober 2009 | Canada, Mulmur

geschreven gisteravond in Washington:

Terwijl ik dit schrijf, zit ik voor de tweede keer vandaag te wachten bij de gate in Washington.
Inmiddels is het al kwart voor één 's nachts Nederlandse tijd en moeten we nog steeds naar Toronto.
Al met al begint het een reis met hindernissen te worden.
Laat ik bij het begin beginnen.

Vrijdagavond vertrokken naar Amsterdam. Was heerlijk luxe om gebracht te worden door Hub en onze kamer daar was toppie. Geslapen hebben we belabberd en ruim voor de wekker van 7 uur waren we wakker. In alle rust kunnen aankleden, ontbijten en met de bus naar Schiphol waar het inchecken ook redelijk vlot verliep.
Tot onze grote vreugde (en achteraf was dat die dag de enige vreugde) werden we economy-plus geplaatst. Had het zeuren van Erik toch nog effect gehad. Er is inderdaad meer beenruimte en je zit comfortabel. Nadeel, we zaten twee aan twee in het midden in een rij van drie. Dus steeds zat er nog een vreemde in de rij. Hoeft geen probleem te zijn, maar naast Mees zat een hele grote dikke neger....... Hemeltjelief, wat een forse man. Niet te geloven.
Je kunt dan nog zo veel beenruimte hebben, maar bij al die overtollige kilo's aan dijen en andere lichaamsdelen schiet je daar weinig mee op. Dus Mees had regelmatig "contact" met die meneer en dat is iets waar Mees niet goed tegen kan.
Tijdens de laatste reizen werd Mees regelmatig ziek. In overleg met de huisarts hadden we besloten Mees iets te geven waardoor hij een beetje kalm werd, want misschien wordt hij wel door spanning ziek.
En ik moet zeggen, lange tijd ging het goed. We speelden samen "mens erger je niet" en "Yatzee", Mees keek een film en we kletsten wat. Maar ineens was het over...... Het eten werd geserveerd en Mees greep om te sfeer te verhogen naar zijn "kotszakje"........ Gezelli! Helemaal fraai werd het toen Mees nog een bloedneus kreeg en met een dikke prop tissue in zijn neus de bloeding moest stoppen.
De rest van de reis bleef het manneke zo zitten en kwam kotsend en wel Washington binnen! Cool!

Amerika in reizen is altijd alsof je in een warm bad terecht komt.......NIET DUS!!! Steeds word je ontvangen alsof je de grootste crimineel bent en dat ze al jaren achter je aan zitten.
Nu is mijn Engels niet top, maar eerlijk is eerlijk, die manachter die desk sprak volgens mij ook niet echt Engels..... want ik verstond er geen hout van. Zo binnensmonds en onduidelijk geknaag.
Na talloze zinloze vragen mochten we toch het land in en na de procedure schoenen uit, riem af, computer uit de tas, vesten uit en ik weet niet wat nog meer, mochten we de bagage halen en weer afgeven en dan eindelijk door!
In eerste instantie dachten we nog tijd te hebben voor een heerlijk etentje, maar ook dat viel vies tegen en bestond ons heerlijke diner uit een take-out van "wendy's" en een scone van Starbucks.
Het boarden bij het volgende vliegtuig ging wel erg snel. Wat wel een beetje bizar was, je geeft de boarding-pass af, loopt de eindeloze slurf door en ineens sta je weer buiten...... huh? Trap af, vliegveld over en dan via een trap een vliegtuigje in (zie de verkleinende vorm).
Het hele vliegtuig had 50 plaatsen....en 1 stewardess. Myrthe en Mees vonden het geweldig, lekker knus.
De start verliep wat hobbelig, ook hier wat turbulenties links en rechts. Mees voelde zich kiplekker, ik daarentegen inmiddels niet meer zo. Ik besloot een beetje te slapen..... Na 15 minuten de stem van de piloot. Er was van alles mis, echt geen emergency.....maar we moesten terug naar Washington..... En echt, dat voelt niet lekker. De vlucht was onrustig en chaotisch en op sommige momenten dacht ik echt "zo dat was het".
En Mees? Die voelde zich niet meer zo kiplekker en spuugde ook de zakjes van dit kleine vliegtuigje vol. Ons nieuwe motto "Kotsington, here we come".
Weer er uit en weer wachten. Inmiddels werd ons beloofd dat er een nieuw vliegtuig zou komen en dat we zo spoedig mogelijk naar Toronto zouden vliegen.
Zojuist werd er omgeroepen of er twee vrijwilligers zijn die hier blijven overnachten en morgen verder vliegen...... Ja daaaaaaaaaaaag!!!
Zo ver vanuit Washington, dit verhaal krijgt morgen hopelijk morgen een vervolg...........

En nu, zondag vanuit Mulmur!

Gelukkig krijgt het verhaal een vervolg. Met de nodige vertraging en een fatsoenlijk vliegtuig en voor de afwisseling geen spugende Mees zijn we goed in Toronto geland.
Zelfs onze bagage was er. Beetje hadden we verwacht dat deze ergens in Shanghai zou staan na zo'n fantastische dag, maar gelukkig niet.
Erik stond ons op te wachten en iedereen was dolbij elkaar weer te zien.
Auto opgehaald en naar Mulmur gereden. We waren moe, moe en moe!
Maar we zijn er!

• 25 Oktober 2009 - 14:09

Jolanda:

Kan het nou nooit eens rustig verlopen met jullie. Kijk het is leuk voor ons om het te lezen maar ik denk dat het voor jullie toch een stuk minder is.
    Ach wat zielig voor Mees; wat zal dat kind zich beroerd hebben gevoel. DIe heeft een paar dagen nodig om weer bij te komen,.
    Maar gelukkig; jullie zijn er!!
    Welcome to Canada.

Ik hoop dat jullie verder een heerlijke tijd hebben; geniet en hou ons op de hoogte.

Ik ga nog even naar Paul luisteren; Yipiee; het kwam gisteren in de bus!
    Onwijs bedankt; je bent Geweldig!!

Tot horens!
    Jolanda

• 25 Oktober 2009 - 15:40

Saskia:

tjonge jonge, wat een verhaal. Ik hoop dat het een gezellige week wordt, zonder zieken en hindernissen. Geniet ervan.

• 25 Oktober 2009 - 15:46

Diane:

Een "mooi, spannend" begin van een nieuwe reis naar Canada. Echt op zijn Duijssens ;).

Maar gelukkig jullie zijn er, compleet met koffers.

Arme Mees, is geen pretje om elke keer zo ziek te zijn.

In ieder geval vanaf nu heel veel plezier

groetjes aan jullie allen

• 25 Oktober 2009 - 17:21

Edwin:

Hè he, gelukkig zijn jullie dan eindelijk aangekomen. Hoe was de reis voor mam? Heeft die genoten van heel die gezellige reis naar Toronto?

• 25 Oktober 2009 - 18:10

Pieter:

Ja dat gaat maar niet zomaar allerlei volk van elders Dat moet wel een beetje vertrouwd ijn Je kunt immers niet alles binnen laten.
    Maar jullie zijn de plas over en alweer sneeuw
    Erik naar het werk. Vooruit uitpakken en de jeugd naar school
    Claudia en Eril Mirthe en Mees we hopen dat jullie snel went in dat nieuwe land. Veel geluk
    Piet+10

• 25 Oktober 2009 - 19:33

Pap En Mam:

Gelukkig dat jullie er zijn. Geniet verder van deze week. De rest zal allemaal meevallen hopen we. Kus Pama

• 25 Oktober 2009 - 20:45

Jeroen:

Zo.... wens jullie in elk geval een wat minder turbulente week toe. Veel plezier daar. Kus van de mannen :)

• 25 Oktober 2009 - 23:21

Ingrid:

Jeetje wat een pech!
    Arme Mees, wat zal hij zich beroerd gevoelt hebben.
    Fijn dat jullie er nu zijn, ik kijk uit naar jullie verslagen.

Groetjes van Ingrid

• 26 Oktober 2009 - 09:43

Jolanda Thomas:

Hola familia,

wat zijn jullie toch een gave familie. Erg spannend allemaal. Arme Mees, zet ´m op kerel. Moest erg lachen om de foto waar smurf opstond. Poseren kan ze nog steeds heel goed Lachen man. Buiten de verhalen vind ik de fotos schitterend, mooie omgeving zeg. Wellicht komen we jullie daar opzoeken...als jullie gaan emigreren...
    HIer in Spanje alles top, mocht je nog adviezen willen of vooral conclusies na emigratie. Je weet ons te vinden. Un beso muy grande y saludos para todos

• 26 Oktober 2009 - 20:11

Wil:

wat een reis!maar gelukkig zijn jullie er nu. hopelijk is het leed snel vergeten.ik wens jullie een hele fijne herfstvakantie daar toe. samen met oma.
    hartelijke groeten aan iedereen.liefs wil

• 27 Oktober 2009 - 08:06

John:

Linksaf op Washington Airport is de douane, rechtsaf is de stripclub. Als je de volgende keer links en rechts uit elkaar houdt, hoef je minder uit te trekken!